͏͏ ͏͏

Lamentem comunicar que l’amic i ex-president de l’URCAT Joan Olesti, EA3EM, ha passat a SK avui 22 de juny. En Joan va ser soci fundador de l’URCAT ( soci número 3 ), secretari, tresorer i més tard president durant 15 anys, quan finalment va deixar el càrrec per malaltia.

 ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏
En Joan va saber-se envoltar de grans companys. En aquesta imatge en Joan opera l’estació de ràdio en companyia d’en Josep Maria, EA3DXU (SK). ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏
Va involucrar-se en tota mena d’actes de l’associació com per exemple el MercaHam. En la imatge juntament amb EA3BIG (Manel) i EA3AYR (Miquel Àngel). ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏
La vida d’en Joan era molt diversa i rica en activitats, com per exemple el busseig, activitat que li inicià l’estimació per la ràdio. Podeu escoltar aquests entrevista que li feren a Ràdio Barcelona de la Cadena SER l’any 2016.

https://cadenaser.com/emisora/2016/02/17/radio_barcelona/1455711501_626476.html

 ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏
Aquest és el comunicat del president EA3BIG enviat als socis:

Benvolguts/des,

Com sabeu, no és habitual que directament m’adreci a tots els socis, però avui espero em perdoneu l’excepció i la personalització d’aquestes lletres. Malgrat feia setmanes que temia el moment de comunicar-vos aquesta trista noticia, finalment ha arribat.

En Joan Olesti, EA3EM, ha traspassat aquest matí després de mesos de lluita contra la malaltia. I, no per esperat, el moment és menys dolorós. Ens unim, no cal dir-ho, al dolor de la seva família i al que ben segur sentiran molts radioaficionats i amics que van tenir l’honor de tractar-lo, en un o altre moment de la seva dilatada vida de radioaficionat, principal però no únicament. En Joan va ser també un apassionat del submarinisme i va participar activament en la vida social de La Llagosta, on residia.

Vull portar aquí, una coneguda frase de Bertolt Brech:

       “Hi ha homes que lluiten un dia i son bons.

       N’hi ha d’altres que lluiten un any i són millors.

       N’hi ha que lluiten molts anys i són molt bons.

       Però n’hi ha que lluiten tota la vida, aquests són els imprescindibles.”

En Joan n’ha estat sens dubte d’aquests darrers. Alguns hem dedicat part de la nostra vida a la vessant més social -o associativa- de la radioafició, però ell va saber conjugar aquesta amb la tècnica i la operativa, i a més, sense defallir, ininterrompudament. Ens coneixíem probablement des de la dècada dels 80’s. Coneixement que s’intensificà amb els JJ.OO. de Barcelona’92, on portà tota la operativa de la Subseu Olímpica de Mollet. Cap els 95 fou un dels impulsors de la creació de la “Unió de Radioaficionats de Catalunya “Membre de URE”, i de la seva refundació com a URCAT, en l’Assamblea General celebrada La Llagosta el 24 de maig de 1996. En fou Secretari del 95 al 2001;Tresorer del 2001 al 2003 i finalment President entre el 2003 i el 2017. Encara fins tot l’any 2018 no deixà de col·laborar amb l’obertura i manteniment del local, malgrat que ens temíem que la seva salut no portava bon camí. I,en paral·lel a la seva tasca a URCAT, no podem oblidar que durant tots aquests anys, n’era també el President de la “Unió de Radioaficionats del Vallès Oriental” el Ràdioclub amb seu a la Llagosta, amb qui compar-tim local, gràcies també a ell.

D’en Joan guardarem sempre el record del seu caràcter. Sovint impulsiu, però segurament gràcies a això, eficaç i fidel als seus principis fins al límit. I també com no, d’un patriotisme de pedra picada.

Moltes gràcies per tot Joan. Ens sap greu no haver-te pogut expressar aquests sentiments en vida. Sempre pensem qui hi haurà temps fins que malauradament aquest s’esgota.

Que la terra et sigui lleu.

 ͏͏ ͏͏

 

 ͏͏ ͏͏

Et trobarem a faltar amic. DEP

 ͏͏ ͏͏
Font: URCAT

 ͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Please follow and like us:

2 thoughts on “EA3EM SK

  1. Les següents estacions han manifestat mostres de condol: EA3BIG, EA3CT, EB3GCP, EA3FRB, EA3HSL, EA3HKM, EA3AYR, EA3RCH, EA3EYO, EA3ANS, EA3WR, EA3CIX, EB3DKE, EA3FMC, EA3GVB, EA3HCD, EA3DML, EA3EA, EA3DCM, EA3HXR, EA3FEJ, EA3ICG, EA3ENR, EB3CGQ.

  2. En Quim, EA3ANS ens ha compartit com ens animava a instal·lar links digitals al radioclub. Durant un temps va haver-hi un hostspot DStar i també un echolink. Ens comparteix en Quim: ” … l’haguérem de retirar per manca de flux d’internet , això a ell li va saber greu. Em va acompanyar a desmuntar-ho ; recordo que li vaig dir: tranquil , ho tornarem a instal·lar. Amb mi sempre es va portar admirablement i amb un respecte absolut a les coses que fèiem.”

    En Jordi, EA3HLS, ens ha compartit algunes imatges que en Joan li va mostrar amb orgull, de quan va muntar la torreta a la seu de La Llagosta.

Deixa un comentari